2014 wunderbaum
 
ARTIKLER   GALLERIER   BLADENE   KALENDER   LINKS  

BLOGS:   ANTAGONISTEN   BLOGGAH   ISKØLIG BLOG   RAMOICAMO  
Brevkasse
 
 
 
Indsend brev:
Navn
E-mail
Overskrift
Tekst
Kode
 
03.11.08 / Forelsket i en skater

Hvad gør man, hvis man er forelsket i en skater, men ikke aner, hvordan man skal komme i kontakt med ham, eller ved noget som helst om skateboarding? Kan skatere snakke om andre ting end om skateboarding?

Mvh.
Majken


Hej Majken,


Mange skatere er meget fokuserede på skateboarding. Til dit held er de fleste dog også ret fokuserede på piger. Hvis det er dit indtryk, at ham du er vild med, er til piger, vil jeg anbefale dig at hænge ud der hvor han skater. Du behøver ikke at vide noget om skateboarding. Du kan nøjes med at fortælle ham at han er dygtig eller at han er lækker. Hvis det ikke er nok, kan jeg anbefale at du har nogle snacks eller drikkevarer med. Det virker på de fleste skaterboys.


Mvh


Per And

 
 
 
22.10.08 / ASS hallen

hey kan du fortælle mig om ass hallen nogen sinde åbner eller om den åbner snart eller nogle indøre skateparks her om foråret fordi har hørt fra rigtig mange at den har åbent og gider ikke spilde 75 min køre tid der ud når man selv bor i skanderborg inde på skatescene.dk står der kun ass hallen har lukket ikke hvornår den åbner gad godt vide lidt mere om det

PS. får en ven fra cph på besøg og vi har planlagt ass hallen men vi ved jo ikke om den har åbent og det regner både lørdag og søndag ellers så kunne du måske skrive nogle andre indøres skateparker ned her i egnen af skanderborg århus Tak:P

JENSEN

Kære Jensen,


Nej jeg ved desværre ikke noget om hvornår ASS hallen (eller andre haller) åbner eller om den overhovedet gør det i år. Men hvis du kigger på Skatescene.dk under "kontakt" er der nogle mennesker du kan ringe til, som ved meget mere om det end jeg gør.


Jeg kan dog oplyse dig om at vi har efterår og ikke forår. Men jeg forstår din ønsketænkning.


Mvh


Per And

 
 
 
21.10.08 / Skating i DK

Hey , mig og min ven magnus har projekt i 8. klasse lige nu.
Vi har om skate kulturen. Og vi ville spørge jer om noget: Er skating meget udbredt i Danmark? Hvor meget? Hvor er det mest udbredt?

Hurtigt svar please!:P vi har travlt :!!!

Alek & Magnus

Kære Alek & Magnus,


Det er et godt spørgsmål I stiller der. Men hvis I går i 8. klasse kan I ikke have så travlt som jeg har. Derfor vil jeg foreslå at I selv laver jeres research. Ring til Copenhagen Skatepark og spørg dem hvor mange medlemmer de har. Ring så til Århus Skatescene og spørg dem om det samme. I kan også ringe til Odense Skatepark, Vejgaard Skatehal og de mindre haller. Men så hører de "officielle" tal også op. Der findes ikke nogen præcise tal for hvor mange skatere der er i Danmark. Men noget siger mig, at skateboarding er mest udbredt i de større byer. Det er så trist at skate på en grusvej.


Hvis I får samlet nogle tal ind, må I gerne skrive det. Jeg tror der ligger en død tråd om samme emne i vores forum.


Mvh


Per And

 
 
 
31.07.08 / the sponsorship has sailed

hej wdbm jeg er en 13 årig dreng der skater og skater jeg syntes selv jeg er god af min alder kan sætte tre flip og laserflip og en masse sjov... men den lokale skate - shop vil Bare ikke sponse mig fordi de siger de har for lidt penge så jeg ville gerne høre om det er en dårlig undskyldning eller en NEJ ?

det hvide æsel

Kære Æsel,


Det er et svært spørgsmål du stiller og jeg må indrømme, at jeg ikke er kompetent til at svare på hvorvidt det er en dårlig undskyldning, eller om din lokale skateshop vitterligt ikke har penge til at sponsorere dig. Men det kunne da være på sin plads med nogle modspørgsmål.


1. Køber du produkter som har professionelle skateres navne på? Altså er du selv med til at "sponsorere" dem du bedst kan lide?


2. Har din lokale skateshop et team? Hvis ja, er du i nærheden af, at være lige så god som nogen af skaterne på det?


3. Har du travlt? Hvis ja, så deltag i konkurrencer og send footy ind til andre potentielle sponsorer - eller post det på vores forum. Hvis nej, så tag den med ro og nyd din ungdom. En mellemvej kan også være, at besøge nogle af de spots du ser i skatevideoer og se om du kan skate dem lige så godt som eller bedre end de andre..


Mvh


Per And

 
 
 
14.07.08 / Gipsklage

Hej wunderbaumeren.

Jeg læste et brev her i postkassen om gips og det var jeg ret vild med. Så da det var påske her for for nyligt fodrede jeg min golden retriever Arne med gips.
Jeg gjorde præcist som i foreskrev i brevet. Blandede gips i hundemaden og satte mig til at vente. Der skete dog ikke noget og af ren irritation slog jeg Arne med hammeren alligevel. Det siger jo sig selv at han ikke gik i stykker som et påskeæg. Han blødte bare lidt fra hovedet og løb væk. Heldigvis har jeg også en kat. Katte er faktisk også meget sødere end hunde. Men jeg ville bare fortælle jer at alt det der pis med gips i maden altså ikke virker. Det er 100 for jeg prøvede det nemlig også på mig selv og det eneste der skete var at min lort kom ud som små sten som slog hul i lokummet. Fuck det tog lang tid at tørre op og fortælle mine forældre hvorfor der var gået hul på wc?et. Så nu vil mine forældre ikke ha jeg læser wunderbaum længere. Hvad skal jeg gøre for at overbevise dem om at det er helt ok at læse jeres blad? Jeg har planer om at putte gips i deres mad og slå dem med en hammer. Men min mor laver nogle fandens gode frikadeller så jeg vil ikke ha hun løber væk ligesom min hund Arne. Hjælp mig.

Mvh
Frode Berggren


Kære Frode,

En gang holdt jeg nytår med nogle gutter i Frankrig. Det var en af de begivenheder man aldrig glemmer. Dels fordi underboen skældte ud over den bunke af fyrværkeri vi havde smidt ud fra altanen dagen derpå og dels på grund af den gedigne fest vi holdt. Efter et prægtigt, gipsfrit måltid besluttede vi os for, at vi skulle holde “generalprøve” på kl. 24 hver hele time. En flaske champagne blev kørt i stilling og en ordentlig rumcigar blev fyret af. To af festdeltagerne valgte at foretage en prøvesprængning i toilettet med en ganske lille raket. Det endte ikke helt som de havde ventet og slet ikke som den gang hvor jeg fyrede en stryger af i et toilet fyldt med lort. Der var lort overalt.. Også på loftet! Nå men tilbage til festen. Raketten efterlod et stort hul i kummen som gjorde at vi måtte benytte altanen som toilet resten af ferien. Ganske uforglemmeligt!

Men ligesom mine rejsekammerater tog ved lære af regningen for et nyt toilet, bør du tage ved lære af din historie. Det er ikke alt som bliver skrevet eller illustreret i det her blad, som bør praktiseres i virkeligheden. Du gik vel heller ikke rundt og heilede, da du havde set produktanmeldelserne i #4? Eller barberede dine baller og bar en man-thong efter at have set produktanmeldelserne i #6?

Men så vidt jeg har forstået burde gipsificeringen nu alligevel kunne virke. Måske har du bare brugt for lille en dosis. Prøv eventuelt med et mindre dyr eller en større dosis gips. Eller måske skal du skifte over til cement.Mvh

Per And

 

 
 
 
12.07.08 / Mongosygen

Kære wunderbaum.
Jeg har et problem. Jeg er træt af folk som snakker om, hvor dårligt og grimt det er at skubbe mongo. Og jeg synes det er synd for de folk der bliver disset fordi de skubber mongo, for de kan blive "skræmt væk" fra skateboarding. Og det synes jeg ikke er fair! De vil jo bare skate og have det sjovt ligesom alle andre. Ved godt det måske ser en smule dumt ud men who cares! Hvorfor er det så slemt?
MVH: Daniel.

Kære Daniel,
Her på redaktionen er vi ret vilde med mænd i dametøj, men generelt er de ikke så populære. De kan nemt blive udsat for ubehagelige kommentarer på gader og stræder. Måske fordi de færreste kan få det til at se virkelig godt ud - hvilket hænger sammen med det åbenlyst upraktiske i at en mand ifører sig dametøj. Der er simpelthen for lidt plads til pikkemanden. Når man som mand vælger at iføre sig dametøj – eller som skater vælger at blive ved med at skubbe mongo – så vælger man at tilhøre en gruppe som sandsynligvis altid vil være i mindretal. Dermed vælger man også at udsætte sig selv for andres hånlige kommentarer. Men hvis du har det fint med at være penispusher og gøre skateboarding sværere for dig selv med denne mærkværdige og upraktiske måde at skubbe på, så hold fast i det!
Mvh

Per And

 

 
 
 
13.09.07 / Mowgli & rummænd

Hej Per, jeg er en frisk ung mand der netop er begyndt på Aabæk Efterskole, her skater jeg sammen med to piger Iben og Nanna. Hvilket er super coolt, for Nanna har så meget hængerøv at jeg i går så hendes "asscrack", så er der jo lidt at tænke på når lyset bliver slukket kl 23. Hvis i forstår sådan en lille en. Men mit problem er, at de siger at jeg skubber Mowgli eller sådan noget. Hvorfor er det så dårligt?
Det vigtigste er vel, at man er sej når man har ens Rob & Big black board under armen. Det er jo Verdens fedeste board, med to Aliens: en lille hvid og en stor sort satan. Kommer disse to fra hver sin planet? Eller er det ligesom i "Alien" hvor monstret starter som en lille bastard og derefter vokser sig voksen, ved at æde alt indholdet i dem de bor hos?

Håber du kan hjælpe mig...
desperate hilserne rasmus


Kære Rasmus


Tak fordi du skriver til os så tit. Det lyder frækt med skaterpigerne. Det de forsøger at fortælle dig er, at du tager fart på med den forkerte fod. Det kaldes at skubbe mongo. Den fod du skal tage fart på er din bagerste fod. Ja eller.. Det skal jeg jo ikke bestemme. Men hvis du vil mere end at kigge på deres anale kavalergange, så se at lære at tage fart på og se sej ud på samme tid. Det teknisk dårlige ved at skubbe mongo er, at du skal bruge længere tid på at sætte fødderne til det trick du skal lave. Det er jo en fordel at være hurtig på fødderne. Både når det gælder skateboarding og damerne. Hvis du får brug for andre tips til hvordan du skal begå dig i skateparken, så tjek den her liste. Det med aliens må du spørge FB om. Han ved mere om aliens end jeg gør. Få dig en bruger her på siden og skriv til ham på vores forum.


Mvh


Per

 
 
 
24.07.07 / Skateblade

Hej vidunder barm, Jeg læste i Vdbm 6 at det ikke længere var muligt at få Skateblade i Danmark, men da jeg sidste uge, skulle kører med tog for at besøge min mormor i Nørre Snede, havde de i DSB kiosken både Transworld og Thrasher, hvilket min mormor satte stor pris på. Mit Spørgsmål er derfor: Hvorfor kan DSB sælge Skateblade når skateboardbutikker ikke kan? Er DSB mere "street" end alle andre? Jeg har personligt set kontrolløren kaste et håndtegn til togføreren.
Hilsen Rasmus

Kære Rasmus

Det du har læst er, at importen er stoppet. Med det menes naturligvis at de danske skateboardimportørers import af bladene er stoppet. DSB får deres skateblade fra den samme bladdistributør som de får alle deres andre blade fra.
Så du har ret i at man kan finde bladene i DSB kiosker - hvis man er heldig. Alternativt vil jeg dog anbefale at man tegner abonnement på sit yndlingsblad. Så får man det cirka halvanden måned før de lander i den lokale DSB kiosk.

Men nu til dine spørgsmål:
Min tese er, at DSB har mulighed for at få en bedre deal på bladene hos deres importør fordi de har flere butikker end der samlet set er skateshops i Danmark. Dermed kan de altså have 4-5 blade liggende i hver kiosk uden at skulle sælge dem alle før de har tjent på det.
Hvad der så kan undre mig er, at de danske skateshops ikke interesserer sig for at have skateblade liggende.
Måske er det bare hverken skatere der arbejder eller handler i skateshops længere. Så måske er DSB mere street.
Måske er jeg bare gammel og sur.

Mvh
Per And
 
 
 
19.07.07 / Nemmere at blive pro i DK?

Hey.

Jeg har en ven, der bliver ved med at påstå at det er nemmere at blive pro her i Denmark end det er i f.eks Amerika. Det kan i bund og grund jo godt være rigtigt. Men jeg ville gerne høre din mening om dette?

Er det nemmere at opnå pro status i DK end i andre lande?

-Marc.


Kære Marc

For at kunne besvare dit spørgsmål er vi først nødt til at få én ting på plads: Er man pro hvis man har sit navn på et board - også selvom man ikke får penge for det? Eller er man pro i det øjeblik man kan leve af det?

Ifølge Nudansk Ordbog er en professionel en person som "driver noget som erhverv; især sport." Det vil altså sige, at man (ifølge Nudansk Ordbog) skal kunne leve af at køre på skateboard, for at man kan kalde sig professionel.

Da jeg godt kan lide ordbøger generelt og Nudansk Ordbog i særdeleshed, er jeg nødt til at sige din ven imod. Der findes mange her til lands, som ikke ønsker at lave andet end at skate, men jeg kender ikke nogen, som kan leve af det. Heller ikke selvom der findes boards med deres navne på.

Mvh
Per And
 
 
 
31.05.07 / Bestilling

Hey

Hvordan bestiller man et wdbm blad? Håber du læser denne mail.

MVH. Jacob


Hey Jacob

Du kan ikke tegne abonnement på Wunderbaum.
Til gengæld kan du finde en skateshop som har det.
Hvis din lokale skateshop ikke har det, så bed dem skaffe det og ringe til vores annonceafdeling om et godt tilbud.

Mvh
Per And
 
 
 
14.05.07 / Zorse

Hej Per

i wunderbaum nr. 5 havde i på side 13 skrevet noget om en volcom parasol i "zebraskind" dertil spurgte i også om en hest og en zebra kunne formere sig og hvad dette afkom så hed. man skulle bare sende svaret til zebra@wdbm.dk og så kunne man vinde et enjoi board (enda signeret af jerry hsu).
og da jeg faktisk havde haft meget skæg med den tanke som lille så vidste jeg faktisk hvad det hed og sendte straks svaret. men jeg fik aldrig noget svar tilbage?
men da jeg nu så i havde fået en ny opdateret hjemmeside smider jeg lige svarene igen.

1. Ja en zebra og en hest kan godt formere sig og når 2 forskellige arter formerer sig hedder det en hybrid men nogen har dog specielle navne vis de er forekommet mere en 1 gang fx som Zorse her.
2. afkommet hedder en Zorse (fra engelsk horse+zebra=zorse)
og så har jeg med lidt google fundet et par billeder frem til jer som i finder på følgene links:

http://www.sportpony.com/zj101.jpg
http://www.spotsnstripes.com/Images/ZorsePaintBaby.jpg
http://www.geocities.com/zedonknzorse/b7_molly_grevy_zorse.jpg

håber i læser min mail og godt kan se nogen har begået en brøler

MVH Anton

Kære Anton

Jeg kan godt huske dit svar og det er godt du er efter os. Det er sjovt at du nævner Brøleren. Ved du hvilke dyr, den er afkom af? Tænk at naturen kan arte sig så specielt. Jeg tror ikke den lovede præmie eksisterer længere, men vi skal nok se om vi ikke kan finde en trøstepræmie til dig et sted.

Mvh Per And
 
 
 
30.04.07 / Nedtælling til (nummer) sex

Kære brevkasse

Jeg takker for at wdbm.dk nu er online og vi alle kan få mulighed til at holde bedre styr på hvornår næste nummer rammer gaden. Det er så meget nemmere end at sidde derhjemme i et mørk loakle og kigge efter svaret i et glas, under dynen eller i mit hår. Var det ikke en idé at lave et nedtællingsur på forsiden der viser næst udgivelsesdato eller er det for uoverskueligt? Så kunne man gå og glæde sig ligesom en lille pige til jul.
Nu jeg er igang vil jeg også lige benytte lejligheden til at sige hip-hurra for det nye site og så se M-Wortens Cocio-video igen. Den holder tæt, men det gør Cocio-væsken altså ikke helt længere. Det er jo som brun majonæse på flaske. Det var bare det jeg ville spørge om.

Hej, hej.

Jens Kruse

Kære Jens

Velbekomme! Det er herligt at være online igen!
Det er da et udemærket forslag med et nedtællingsur. Jeg vil straks gå videre med din forespørgsel. Hvis der dukker en nedtælling op på siden, var resten af redaktionen (og vores übernørd) med på idéen. Hvis den ikke dukker op, ja så er du blevet snydt.
Men du skal naturligvis være velkommen til at glæde dig alligevel!

Mvh
Per And
 
 
 
Kalender
Søg
Annoncer
Banner:74
Afstemning
Hvad vil du se mere af i vores blade?

 Interviews
 Checkouts
 Skate billeder
 Reportager
 Reklamer
 Impressions
 Flere pro skatere
 Mere i brevkassen!
 Færre pro skatere
Stemt i alt: 1814

Citatet
"Når man er fra Jylland går man ikke til bøssedoktorer"
- Mads Sand om fysioterapi
Kontakt
Online redaktør
Frederik Bengtsson

30 30 64 90

Annoncørinfo

Wdbm.dk udvikles og
drives af:
SUMOstudio
 
CMS website by SUMOstudio