2014 wunderbaum
 
ARTIKLER   GALLERIER   BLADENE   KALENDER   LINKS  

BLOGS:   ANTAGONISTEN   BLOGGAH   ISKØLIG BLOG   RAMOICAMO  
08.08.2007 / Mystic Cup 2007
Af: Dødskim
To herrer fra Skateboard.dk havde fået lov til at agere udsendte medarbejdere for det fashionabelt limited gratismagasin Wdbm. Til gengæld skulle de levere denne reportage fra Mystic cup i Prag.

Vi havde fået lov til at agere udsendte medarbejdere for det fashionabelt limited gratismagasin Wdbm til gengæld for en reportage fra Mysticcuppen i Prag. Om end vores akkreditering var mere luksuriøs end amatørerne fra skateboard.dk bød den ikke på andet end gratis indgang. Selv Onkel Rauff havde bedre udsigt fra platformen. Det er ikke småting ens ego må finde sig i nu til dags.

Vi havde været til noget dødsfestival ude på landet weekenden inden konkurrencen, så levertallet var i top. Derfor var vi også i Prag i god tid inden konkurrencen så der var lidt tid til at få skatet inden Mystic Cuppen og dermed en ny omfattende ølmission påbegyndtes.

Spotchecks 1-2-1-2

Vi startede med at tjecke en relativt ny cementpark ud. Den var pænt ghetto. Ru køreflade kombineret med manglende brug af vaterpas gjorde den mindre end optimal. Toget kører til gengæld lige til døren. De lokale omtaler den vist som Quiksilver parken så giv den en chance næste gang du er der. Der er en rail du kan filme en fs boardslide på.
Nu var vi jo udsendte for Wdbm så det nyttede ikke noget kun at carve corners. Der skulle siddes på nogle kerbs for at leve op til forpligtelserne. Stalin Square har nogle af de bedste siddekerbs i hele verden så det var næste stop. Stedet hedder egentligt efterhånden noget andet, men sørg for at spørge efter Stalin Square. De lokale elsker at blive mindet om landets totalitære fortid og dekadente vesteuropæeres arrogante opfattelse af en slavisk trælleånd.
Pladsen gik rimeligt amok da vi var der. Der var en masse pros i byen så ss krooks blev filmet til højre og venstre. Nogle blev endda landet.
Efter have profileret vores limited credentials med en håndfuld gadebajere, tog vi videre for at køre på arealet i Mystic parken.
Mystic Construction har ud over deres biksede navn tradition for at bygge de bedste arealer i Europa. Med et fantastisk øje for detaljer og respekt for fart bygger de hvert år et helt nyt areal som er en respektabel mission i sig selv.
Ligeledes er der dukket en voldfed bowl op hvor deres bæ-vert stod i gamle dage. Som om dette ikke var nok har de det fedeste klubhus nogensinde. Nok så mange svømmehaller kommer ikke i nærheden af det niveau af mysighed der går ned derinde. Tag til Prag i morgen!

Konkurrencen

Der var vert, street og bowl. Verten er lille og wack. Bowlkonkurrencen så vi fra baren da der kun var én tribune sat op og vi derfor blev forment adgang. Rune vandt alligevel ikke så det gjorde ikke så meget. Nicky fik en femteplads. Yay!
På streeten var det især Sean Malto showet der var værd at holde øje med. Sean er en lille Girl amatør som ripper helt vildt. Han har et fuldstændigt manisk pump og et surreelt pop. Under fredagstræningen sent om aftenen havde han lidt problemer (det vil sige at det tog ham mere end tre forsøg) med sit kf fakie ud i banken. Dette tiltrak en forsamling fedladne fotografer som herefter blev beskæftiget med at halse rundt på arealet i et forsøg på at dokumentere den magtdemonstration der fulgte. Efter at have sat et kf ud over banken med Jerseybarrieren justerede han cappen og henrettede yderligere fem verdensklasse tricks på ti minutter. Proceduren var omtrentligt kf første forsøg. Fs flip sat i andet og en treer i tredje. I cruiseren tibage til hans tilløb smed han ligeledes en kf crook og totalt fede nosegrinds. Godt med i kapløbet om at være den vildeste møgunge.
Caswell Berry skatede temmelig chillet men niveuaet var tydeligvis i verdensklasse som bevidnet med de uendelige variationer i hans løb. I stedet for bare at køre ned i banken olliede han og hamrede tailen i kanten, improviseret boardslide op af polen og wallride boardslide på Jerseyen var fede. Han kom til skade efter at have kvalificeret sig som suveræn etter.
Octavio fra Brazilien smadrede sig selv hver eneste dag og aften, men var alligevel konstant klar på at give den gas på boardet.
Jussi ”Juicy” Korhonen er endnu et finsk megatalent. Det er ubegribeligt at et så tyndt befolket land kan producere så mange fantastiske skatere og snowboardere. Måske er det bivirkninger fra Tjernobyl ’ulykken’ i ’86? I jammet landede Jussi sit patenterede Juicy-flip som er en cab-flip.

Fredag aften var der forevisning af Volcom’s Let’s Live film. Jeg nåede kun at se Dustin Dollins åbningspart førend jeg blev overmandet af træthed og måtte fortrække. Heldigvis kunne fotografen rapportere at han var havnet umiddelbart foran DD og TNT i publikum. De to havde nærmest kappedes om hvem der var bedste venner med Shane. Mesterligt at fotografen således var tvunget til at stå og høre på denne sødmefyldte tirade. Hvem ville ture forlade Duncans åsyn i den situation?

Vidste du at Bad Shit var det sidste band Shane havde set før Ali og ham efterlignede Motley Crüe og Hanoi Rocks fadæsekørsel? Det var de og de var faktisk pænt fede alt taget i betragtning.
Jake Phelps ligner en mongol når han spiller guitar. Åben mund, øjnene plirrende rundt i kraniet og brillerne placeret et sted mellem næsen og hagen. Numrene er konsekvent korte med kontroversielle tekster som underbygger det fordelagtige indtryk. Højdepunkter var Jake’s opfordring til dyreretsforkæmpere om at få sig et liv med ”Cute Dead Puppies” samt teksten til Don’t Buy Mission Street Coke ”: ”Diarrhea, I don’t need ya”. Hyldesten til Cardiel blev indledt med en tilpas grotesk konstatering af at nogle folk kan lide Mussolini og Jesus, skatere har Cardiel. Alt i alt anbefalelsesværdigt.

Festerne glider sammen, men den var høj i mange timer hver dag. Der er et reb op i et træ som fungerer som en lodret moshpit med en klokke i toppen. Hvad ville svensk security mon sige til at kampstive folk klatrer op på en fem meter høj gren?
Ole ”Skovrunker” Rauff introducerede uden sit egen vidende den mest undergravende drukleg til dato. Tag en tår Gambrinus hver gang Onkel Dunkelrunker siger ’lads’, ’mate’ eller ’det skal der også være plads til’. Prøv det henover en syv-otte timer. Held og lykke.

Arrangementet som sådan

Er super fedt. Fraværet af anale sikkerhedsvagter er en selvfølge på det her niveau. Bajerne er i praksis gratis og tøserne er møglækre opfostrede på kål og katolicisme som de er.
Duncan er et tilbagevendende event i eventet. Over et par dage indser man, at det at høre på ham meget er som at glo på en pejs. Der sker ikke nødvendigvis så vildt meget, men det er umuligt at kigge væk. Han gør det fandeme godt. Han har altid en lille anekdote om den enkelte skater eller dennes hjemstavn. Oven i det har han den fornødne autoritet til at holde cruiseriet i de andres løb i tjeck. Der er ingen der i tvivl om at det har repressalier at pisse ham af.
Det der trækker lidt ned er fraværet af toppros. Efter Münster konkurrencen mistede sin appel i kølvandet på Lamborghini skandalen er der ikke længere et egentligt ”verdensmesterskab” til at fungere som trækplaster. Enten det eller også det forhold at pros’ne efterhånden tjener så styrtende med dollars at de nærmest ville miste penge på at rejse over Atlanten. Tjekkerne er et sprødt folkefærd, det er billigt at æde, billigere at drikke, jeg så en der havde en tatovering af Pennys treflip på Staden, tøserne er spændt op og der var en knægt der lavede blunt på mega x’en i klubhuset.

Resultaterne:

Street
1 Daniel Vieira
2 Kilian Heuberger
3 Wagner Ramos
4 Ricardo Oliveira
5 David Gravette
6 Tomas Vintr
7 Axel Cruysberghs
8 Peter Molec
9 Tetsuharu Sai
10 Danilo Cerezini

Vert
1 Sandro Dias
2 Neal Hendrix
3 Terence Bougdour
4 Joris Brichet
5 Renton Millar

Ladies' Street Finals
1 Evelien Bouilliart
2 Lauren Perkins
3 Lacey Baker
4 Jana Bartakova
5 Sasha Smirnova
6 Klara Kasparova
7 Jennifer De Sera

 

Billeder fra eventet kan du se her.

 
Til artikeloversigten

<
Mystic Cup 2007

Kalender
Søg
Annoncer
Banner:74
Afstemning
Hvad vil du se mere af i vores blade?

 Interviews
 Checkouts
 Skate billeder
 Reportager
 Reklamer
 Impressions
 Flere pro skatere
 Mere i brevkassen!
 Færre pro skatere
Stemt i alt: 1741

Citatet
"Mr. Bean er død"
- Kim Kadett
Kontakt
Online redaktør
Frederik Bengtsson

24 90 90 20

Annoncørinfo

Wdbm.dk udvikles og
drives af:
SUMOstudio
 
CMS website by SUMOstudio