2014 wunderbaum
 
ARTIKLER   GALLERIER   BLADENE   KALENDER   LINKS  

BLOGS:   ANTAGONISTEN   BLOGGAH   ISKØLIG BLOG   RAMOICAMO  
14.08.2011 / Er vi de sidste her på Jorden?
Af: Søren Tolshave
TSS Søren og Tusse var på årets Roskilde Festival. Her er historien og følelserne.

Roskilde festival 2011 viste mig, hvilke mirakler der kan springe ud af frihed, kærlighed og fællesskab. Jeg så det, så snart portene åbnedes: på ingen tid havde tusinder af mennesker organiseret og fordelt sig på festivalpladsen og hjalp derefter hinanden med at bygge lejre. Her var ikke blot tale om sovepladser; her var tale om at bygge rammerne for det fælles hjem, som 130.000 mennesker havde besluttet sig for at dele i en uge.

I vores lejr besluttede vi at tage fællesskabet et niveau højere, så vi købte en tipi. Ti drenge i en tipi på Roskilde var naturligvis dømt til at gå galt: tipiens bund fungerede som et sort hul, hvor tøj, solbriller, kameraer og hvad man ellers har brug for forsvandt, og kun lugten af tomme øldåser og snavsede underbukser bestod. Det var aldrig til at vide, hvem der sov i tipien, men der var med sikkerhed altid god stemning.

Også til koncerterne mærkede jeg fællesskabet. Fem genremæssigt vidt forskellige koncerter udmærker sig i min hukommelse. Tyler the Creator fik lukket OFWGKTA-koncerten ved at crowdsurfe – på trods af at han sad i rullestol med et brækket ben. De gamle rotter i Iron Maiden fyrede den rutineret af og havde blandt andet en flere meter høj Eddie på scenen. Jeg fældede en tåre til Bright Eyes-koncerten. Så er det fandme sagt.

Endelig var der Spids Nøgenhat, som står tilbage som en helt unik oplevelse. Efter en fantastisk, syret natkoncert sluttede bandet af med nummeret ’Ud på landet’, som ender ud i spørgsmålet, ”er vi de sidste her på jorden”? Dette udviklede sig til et mantra hos publikum, og koncerten blev herved udviklet til en flere timer lang og helt fantastisk gruppeceremoni.
Jeg så dette lille mirakel udefra, høj af den fælles rus. Mens jeg sad og sugede det hele til mig, skete der noget mindst lige så fantastisk. Hele min lejr, samt en masse venner af lejren, samledes spontant på netop det sted, jeg sad. Jeg tror vi var ti mennesker, der ved en tilfældighed var gået det samme sted hen. Ikke nok med det tror jeg, at det var det bedste sted, man overhovedet kunne være på det tidspunkt.

Roskilde festival giver - på lige fod med skateboarding - en kærlighed, frihed og fællesskabsfølelse, som jeg tror er vigtig at fastholde i samfundet og i verden. Dette var Roskilde festival 2011 med alle sine små mirakler et godt eksempel på, ligesom en session med dine venner altid vil være det.
Til artikeloversigten

<
Er vi de sidste her på Jorden?

Kalender
Søg
Annoncer
Banner:74
Afstemning
Hvad vil du se mere af i vores blade?

 Interviews
 Checkouts
 Skate billeder
 Reportager
 Reklamer
 Impressions
 Flere pro skatere
 Mere i brevkassen!
 Færre pro skatere
Stemt i alt: 1827

Citatet
"Jeg troede, Wunderbaum var dødt"
- Nis Andersen
Kontakt
Online redaktør
Frederik Bengtsson

30 30 64 90

Annoncørinfo

Wdbm.dk udvikles og
drives af:
SUMOstudio
 
CMS website by SUMOstudio