2014 wunderbaum
 
ARTIKLER   GALLERIER   BLADENE   KALENDER   LINKS  

BLOGS:   ANTAGONISTEN   BLOGGAH   ISKØLIG BLOG   RAMOICAMO  
16.05.2010 / Prödukts: Skate 3
Af: Per And
I den forgangne uge har mange medier bragt deres anmeldelser af Skate 3. Vi kom lidt sent i gang, men har til gengæld brugt meget af miniferien på at prøve det nye spil af. Forhåbentlig gør det vores anmeldelse bedre end de andres.

Da Skate 3 demoen blev lagt online for en måned siden, var jeg hurtigt ude med de første negative indtryk. Nu har jeg spillet både demoen og det fulde spil meget mere og har heldigvis også nogle positive ting at sige.

Den tredje ombæring af Skate serien begynder meget godt. Man er så heldig at kunne starte egen skateboardvirksomhed, og skal bare vælge sig et navn og et logo - så er spillet i gang. Man kan nemt komme helt op at køre over mulighederne i denne tilgang til spillet, lidt som en skateboard-udgave af Football Manager (det skal dog lige bemærkes, at der her er valgt et referencepunkt i nutiden, da titlen på det manager-spil, undertegnede har brugt mange lange sommernætter på at spille på den lille grå Playstation, for længst er glemt af alle og enhver), men den slags forventninger bliver dog ikke indfriet - og hvis de gjorde, ville det så virke? Det ville dog gøre det en smule mere spændende, hvis man kunne "købe" pros - og der er så mange at vælge imellem - fra andre firmaer, så man kunne lave sit eget drømmehold. Hvis denne mulighed eksisterer i spillet, er den gemt godt eller langt inde i det.

Når firmanavn og logo er på plads (og selv det kan tage sin tid - hvad ville du kalde dit eget skateboardfirma?), skal man lave sin egen karakter, som er chef for firmaet. Standardnavnet er "The Legend", så er niveauet ligesom lagt. Hvis man ikke gider at designe sin helt egen skater, kan man vælge mellem 10 forskellige skatere, som er designet på forhånd. Kun én (1!) af dem har baggy benklæder på. Når ens moderigtige profil er på plads, er det bare om at komme i gang med at sælge boards!

Som jeg havde håbet, kan man blive fuldstændigt fri for Coach Frank. Det er som om Jason Lee kun er blevet mindre sjov siden Video Days, og det er bare ulideligt, at se ham klovne rundt, når han stadig kan skate.. Men nok om ham! Ham skal man kun bruge tid på, hvis man ikke kan finde ud af at åbne den meget anvendelige trick guide. Den er til gengæld værd at tage et kig i, selvom man skulle være velbevandret i Skate spillene, for der er kommet nye tricks til i dette spil. Man kan nu lave dark catches - altså et halvt fliptrick af nogenlunde valgfri variant, hvor skateren "grabber" sine trucks med fødderne. Det lyder mærkeligt, og det er det egentlig også. Det er tricks, man ikke ville forvente at se fra andre end Rodney Mullen, men de kan sikkert indbringe en masse point. Jeg har endnu ikke prøvet, da jeg har haft for travlt med at lave sygt mange late flips. Man kan også bare gøre som Håret og T00b Dogg og lave tricks, man gider at se på.

Spillet er nu blevet udstyret med tre sværhedsgrader; easy, medium og hard(core). Hvis man bare vil have flere timers skating ud af dagen, end kroppen, vejret eller andre ting tillader, er det helt sikkert hardcore man skal vælge. Her er tyngdekraften skræmmende tæt på virkeligheden og de færreste fliptricks kan bare lige hives ud af ærmet, så det bliver en hel fornøjelse at lande sine halfcab heelflip bs nosegrinds - hvis man ellers kan leve med, at de ikke kommer til at hedde det helt rette. De mange fede spots (blandt andet en kopi af 3rd & Army) i den nye by, Port Carverton, burde også tage det meste af opmærksomheden - for du ved jo godt hvad dit trick hedder!

Der er ellers kommet lidt mere styr på frontside og backside, men der er endnu ikke blevet plads til at kalde fakie 180 tricks for halfcab tricks. Desuden gør det lidt ondt, at se Joey Brezinski lave (backside) bigspin flip mens tricket tekstes "360 fs 360 kickflip". Mange opgaver går ud på at grinde det ene eller det andet, men en slide tæller lige så godt. Der er altså stadig nogle små rettelser at komme efter i næste omgang, men vi er efterhånden i småtingsafdelingen.

Så vidt undertegnede kunne se, er game of s.k.a.t.e. nu afløst af det nye heads up spil 1UP. I modsætning til s.k.a.t.e., hvor vi alle kender reglerne til hudløshed, trækker dette format mere i biks-til-du-brækker-dig retningen. Man konkurrerer udelukkende på point, og derfor kan det hurtigt gå hen og blive grimmere end de dele af The Storm, man ville ønske, man kunne glemme.

Der er omsider kommet en egentlig skateparkbygger-funktion med i spillet. I starten er det dog kun til indendørs brug, og hvem gider skate indenfor, når vejret altid er perfekt udenfor? Efter nogle challenges får man dog åbnet et plaza, som er til fri ombygning, og så bliver det fedt! Hvis du kommer til at kede dig på dit nybyggede plaza, kan du også benytte dig af den nye call-a-skater funktion. Det kan være en pro eller en teammate, men en god session skal I nok få!

Soundtracket er en god blanding af gammelt og nyt, og på en eller anden måde virker afspilleren bedre end før. Et helt åbenlyst plus er muligheden for at slukke for den der ene sang, som man bare ikke kan holde ud. Der er Old Dirty Bastard på soundtracket, og så kan jeg ikke bede om mere. Skate 3 er uden tvivl det bedste skateboardspil til dato. Go' virtuel session!
Til artikeloversigten

<
Prödukts: Skate 3

Kalender
Søg
Annoncer
Banner:74
Afstemning
Hvad vil du se mere af i vores blade?

 Interviews
 Checkouts
 Skate billeder
 Reportager
 Reklamer
 Impressions
 Flere pro skatere
 Mere i brevkassen!
 Færre pro skatere
Stemt i alt: 1827

Citatet
"Jeg lavede en flødebollemaskine her den anden dag"
- Rasmus Sand
Kontakt
Online redaktør
Frederik Bengtsson

30 30 64 90

Annoncørinfo

Wdbm.dk udvikles og
drives af:
SUMOstudio
 
CMS website by SUMOstudio