2014 wunderbaum
 
ARTIKLER   GALLERIER   BLADENE   KALENDER   LINKS  

BLOGS:   ANTAGONISTEN   BLOGGAH   ISKØLIG BLOG   RAMOICAMO  
17.10.2008 / Carsten Rask interview
Af: PA
Nu er vi klar med vores vel hypede interview med Carsten Rask. Her kan du også se Carstens svar på vores brugeres spørgsmål og hvem der vandt en CF X Loop Troop t-shirt.

Carsten Rask har uden tvivl sat sit fingeraftryk på dansk skateboarding og været med til at præge generationerne efter ham. Carsten efterlod en hel del at leve op til, og det kan da også diskuteres om nogen har kunnet gøre det endnu. Vi har fundet nogle af hans videoparts frem fra arkiverne og taget en snak med ham om dem, manden bag dem og planerne for fremtiden.

Afgørelsen af CF X Loop Troop konkurrencen kan du finde i bunden af artiklen.

PA: Hvorfor stoppede du med at skate?
CR: Jeg følte ikke for det som da jeg startede og så havde jeg også lige startet CityFellaz op. Det havde vi lidt travlt med, så jeg følte lidt, at det var på tide at ligge wunderbrættet på hylden, selvom jeg skatede i ny og næ. Så kunne jeg også godt mærke, at benene trængte til en slapper efter 16 års daglig skating. De var meget stive i det hver gang jeg skulle ud at skate. De blev trætte i det og de ville ikke det samme som jeg ville og så stoppede jeg i en periode da jeg startede CityFellaz. Så var det svært at komme tilbage på det samme niveau hvor jeg var på og så fik jeg ikke skatet så meget da der kom rigtigt gang i CityFellaz.

PA: Var det et hårdt brud?
CR:
Selvfølgelig er det aldrig nemt at stoppe noget som man har elsket så meget, det har jo været en stor del af mit liv. Jeg levede og åndede for skateboarding. Jeg kunne stort set ikke tænke på noget andet. Der var hele tiden et nyt trick, som jeg godt kunne tænke mig at lave. Den fornemmelse man får i maven, efter man har lært et nyt trick, er svær at finde andre steder. Det er ubeskriveligt..

PA: Kan du godt finde på at skate en gang imellem?
CR:
Nej, det er meget, meget sjældent at jeg kommer ud at skate. Men forleden dag var jeg da ude at lave et par tricks sammen med Marc (Urban, -WDBM). Der er godt nok mange der har spurgt mig om jeg vil med ud at skate på det sidste. Jeg vil jo gerne, men har ikke så meget tid. Jeg kan ikke rigtigt overskue det, selvom det jo er en god afstresning fordi man kun tænker på at skate, når man er ude at skate.

PA: Mange af vores brugere ville gerne trylle dig tilbage i topform. Hvad skulle der til for at du ville begynde at skate igen som dengang?
CR:
Selvfølgelig kan det lade sig gøre.. Du kan jo se Guy Mariano er kommet tilbage og så mange andre som er erklæret færdige. Men det, det kræver er, at skate 4 timer 5 gange om ugen. Så kan det nok lade sig gøre at komme tilbage i topform. Men jeg ved ikke om jeg kan komme helt tilbage til der hvor jeg var. Jo ældre man bliver, jo mere bange bliver man jo også for at lave forskelllige tricks. Dengang sprang man jo bare ud i det. Jeg er 30 år nu og det kan jeg slet ikke få tid til.


Carsten Rask medley from Wun Derbaum on Vimeo.

PA: Følger du stadig med i den danske skatescene?
CR:
Jeg følger med i hvad der sker i skatescenen i hele verden. Det er en passion der bliver ved med at hænge ved.

PA: Hvordan er det, når man ikke selv er med længere?
CR:
Jeg synes det er fedt fordi udviklingen er meget ekstrem. De tricks er jo meget mere vanvittige end da jeg skatede. Dengang forsøgte man på nogle tricks i noget tid. Det er meget imponerende hvor skating er i dag. Det kan godt være man ser anderledes på det, når man står udenfor. Dengang var det vi lavede jo det største. Det er bare blevet rigtig, rigtig sindssygt og der er kommet rigtigt mange dygtige skatere i løbet af kort tid. Man sidder bare nogle gange.. Også da jeg så den nye Lakai video.. Der er kommet meget fokus på det mere tekniske. Folk kan sagtens få lov til at skate nogle sjove ting, som man måske ikke kunne dengang, og så stadig være pro. Engang var der fokus på kæmpe rails og kæmpe trapper, men i dag kan alle jo være med. Det synes jeg er fedt ved skating. Alt er fedt.

PA: Hvem kan du bedst lide at se på nu?
CR:
Lad mig se, der er satme mange! For eksempel er jeg meget overrasket over, at Guy Mariano er kommet tilbage og se det han laver i Lakai videoen.. Jeg synes stort set hele Lakai videoen er for svedig. I gamle dage var det Guy, Keenan, Gino, Kareem. Alle de gamle World Industries skatere. I dag synes jeg alle dem, der skater for Lakai, kan et eller andet. Og så synes jeg også dem, der skater for CityFellaz – Koffe, Øyvind, Magnus og Morten. Dem kan jeg godt lide at se skate. Det er også derfor vi sponsorerer dem. Thomas Nielsen er også for syg at se på, på grund af den måde han bliver ved med at udvikle sig på.

PA: Jeg har hørt at du nogle gange kunne bruge flere timer på at få filmet et enkelt trick. Passer det?
CR:
Om jeg brugte et par timer eller hvor lang tid… Belønningen kom jo til sidst og den følelse jeg havde, når jeg landede et trick, kan ikke beskrives, og den kan man næsten ikke få i det normale liv. Når jeg ser min egen videopart, så tænker jeg måske ikke så meget over det, men hvis jeg kommer i tanke om det, så tænker jeg “hold kæft det var sgu vildt nok..”. Det er længe siden jeg har set nogle af mine egne videoparts. Måske et år siden.


Carsten Rask CodeRED 7 part from Wun Derbaum on Vimeo.

PA: Laver du andet der kan give dig et rush nu?
CR:
Kun når vi skaber resultater med CityFellaz eller sådan noget. Det ved jeg satme ikke… Det er sjovt at se når vi kommer i nogle udenlandske blade. Det kan være der kommer noget nyt, men det er svært at opveje det med at lande et trick. Det er en anden måde man har det på. Der skal bare altid være et eler andet rush. Det betyder meget at jeg opnår nogle ting. Jeg ved ikke om man kan kalde det et rush, men det betyder rigtigt meget at hænge ud med nogen fra gamle dage og snakke med dem om det. Det kan godt give mig et rush når mig og Gasque designer nye ting og man får det ned på computeren.

PA: Var det svært at blive tilfreds dengang?
CR:
Tricket skulle jo være helt perfekt. Ikke noget sketch eller noget. Jeg kunne sagtens lave det samme trick 5-6 gange ligemeget hvor lang tid det tog. Det skulle bare være perfekt. Jeg ville gerne være med i de amerikanske videoer og det skulle være godt, så man kunne være med i 411 og Aesthetics videoen og så videre.

 

 


PA: Hvordan var det at have et par tricks med i Aesthetics videoen?
CR:
Det var fint nok. Jeg havde håbet på mere, for jeg havde sendt en del tricks, men det var jo en kaos part. Det var lidt mere interessant i 411 (#44 eller #45 - vi har ikke kunnet finde parten på nettet. Hvis du har den, så smid endelig linket herind! - WDBM), da havde jeg lidt flere tricks, men jeg synes da det var lige så sjovt at se når man havde en part i CodeRED eller i Aalborg videoerne, det er sjovt at se sig selv og jeg synes altid CodeRed var godt filmet og redigeret. Henrik kunne sit kram.

Am-parten fra Aesthetics' "Ryde or Die".


PA: Hvilken af dine videoparts har du selv været mest tilfreds med?
CR:
Det er min aPQ part. Helt klart! Jeg synes bare at helheden i den.. Det var det tidspunkt, hvor jeg lærte en masse nye tricks.. Sammensætningen er bare perfekt i mine øjne i forhold til andre videoparts, hvor der var tricks som man ikke ville have haft med. Trickmæssigt er det helt klart aPQ videoen! Men jeg synes også bare den video var fed. Alle der skatede for det kendte hinanden og havde det fedt sammen.

The Emporium Strikes Back - Carsten Rask from Wun Derbaum on Vimeo.


PA: Hvad er det sjoveste minde du har fra de gamle dage i Aalborg?
CR:
Jeg har mange minder. Vi lavede jo så meget fis, samtidig med at vi skatede uafbrudt. Vi skatede altid rundt en hel masse, og der opstod altid problemer med folk der brokkede sig, og ringede til politiet, som folk også stadig gør idag. Jeg synes også det var noget af det, der var mest spændende, at man aldrig vidste hvad der kom til at foregå når man skatede spots. Der skete jo noget nyt hver gang.

PA: På et tidspunkt var du på Aesthetics, Elwood og Lakai. Hvordan kom du til at være sponsoreret af dem?
CR:
Aesthetics og Elwood sendte jeg en video til og så gik der to dage og så vendte de tilbage og var stoked på at få mig på. Der var ikke noget europæisk team, så jeg var bare en del af det internationale Aesthetics og så var det op til mig selv hvor langt jeg ville. Jeg var derovre og snakkede med dem og det gik fint, men så gik det ned fordi Sal Barbier ville arbejde for Zoo York. Jeg fik aldrig muligheden for at komme videre, men jeg ved heller ikke om de ville det. Men det var det jeg stræbte efter.
Aesthetics sendte mit footy videre til Lakai og så havde jeg pludselig Kelly Bird i røret og han sendte mig en pakke mens jeg var i USA, og da jeg kom hjem hookede Lordz mig op og jeg kom på tour med Flo (Marfaing, -WDBM) og JB (Gillet, -WDBM) og alle dem der. Det var en oplevelse!
Det er jo altid op til en selv. Lordz havde kun top pros og de gav mig valget mellem at blive am for Square eller være flow for Lordz. Det betød ikke så meget for mig at få en titel. Hvis jeg havde valgt et mindre firma kunne jeg måske være blevet pro, men så ville jeg hellere være flow for et firma, der havde det image jeg kunne lide. Men det er jo altid op til en selv hvor langt man vil komme. Det kræver bare hårdt arbejde.

PA: Hvordan har du haft det med det valg bagefter?
CR:
Jeg har sgu haft det fint med de ting jeg har oplevet og det betød mere at være en del af de firmaer der, end at være en del af noget andet.


Carsten Rask CodeRED 1 part from Wun Derbaum on Vimeo.

PA: Hvad laver du lige nu?
CR:
Jeg sidder og laver priser på alle de ting vi har modtaget som skal sælges til butikker. Vi har lige modtaget en hel ny (CityFellaz, -WDBM) kollektion som er blevet sendt ud og skal på modemesse i morgen.

PA: Hvorfor stoppede I med at lave CityFellaz boards?
CR:
Fordi konkurrencen var alt for stor. Mange begyndte at lave brædderne i Kina og der er kommet mange flere om buddet. Så vi ville hellere lægge fokus på tøjet. Det er der mange flere muligheder i. Det kan da godt være, at vi laver boards en dag. Teit (Andersen, -WDBM) spørger mig tit. Jeg fik en mail fra ham for et par dage siden. Men som det ser ud nu, er der mange der kæmper om den samme kage, så vi bruger bare al vores energi på at lave tøj. Men vi har stadigvæk et skateteam.

PA: Hvad er dine forventninger for fremtiden med CityFellaz?
CR:
De samme forventninger eller ambitioner som jeg hele tiden har haft.. At få det ud til hele verden.

PA: Hvad er din titel i CityFellaz?
CR:
Min titel er all-rounder.. Alt i firmaet som ikke har med salg at gøre. Markedsføring, design, at finde nye kunder, nye butikker og nye folk vi kan sponsorere. Produktion af tøjet.

PA: Syr du selv?
CR:
Nej, jeg syr ikke selv (griner). Det har jeg ikke tid til. Men alt det fra tegning af trøjen til den kommer tilbage og ligger i butikkerne. Det er det hele.

PA: Så bliver det vel også som du gerne vil have det?
CR:
Det plejer det i hvert fald at gøre (griner)
 

 


STM Barcelona tour from Wun Derbaum on Vimeo.


Carsten Rasks "Axion part" from Wun Derbaum on Vimeo.


California Sports tour from Wun Derbaum on Vimeo.


Carsten Rask aPQ reklame fra CodeRED from Wun Derbaum on Vimeo.


Carsten Rasks Aesthetics reklame from Wun Derbaum on Vimeo.

 

Spørgsmål fra brugerne:

Fra Thomas: "Hvor fuck blev du af? Du var en af de ubestridt bedste, sikre og mest tekniske skatere i DK, mange ting tyder på at du kunne have drevet det langt! - Hvad skete der?"
 
Jeg følte ikk' for det på samme måde da jeg stoppede som da startede med at skate, jeg synes mine ben var begyndt at blive lidt rustne, og så startede jeg også Cityfellaz op cirka deromkring, så jeg havde rigtig travlt med det. Så jeg stoppede i en periode, og så prøvede jeg lidt at komme igen, men havde ikk' det samme nivau, så faldt der flere og flere tricks fra, så til sidst skatede jeg bare stille og roligt, indtil jeg følte det var på tide at ligge brættet på hylden, og focusere på CF og andre ting. Det var ikk' nemt, når man har elsket noget så meget, men der er jo ikk' ret meget der holder for evigt desværre.

 
Fra Peter: "vil du ikke godt komme ud i hallen igen og skate den ihjel ??"


CR: Hvis jeg kommer i hallen igen, bliver det desværre nok ikk' for at skate curben, de gamle ben klarer sig nok bedst til minirampen, men man ved jo aldrig om jeg lige får lyst til at lave et par tricks på curben. Men det blir svært at finde den gamle trickpose frem igen...

 
Fra Viktor: "Hi, jeg har skatet i 15 år men jeg kan stædigvæk ikke lave s.s.b.s.t. på den sorte diamant (ikk engang på ghettopark ledgen) men jeg over hver gang. Hvorfor?"

 
CR: Det handler bare om at blive ved med at prøve, og måske ha' lidt udholdenhed og tålmodighed, så ska' den nok komme til sidst. Det sjove ved den sw backtail over diamanten, var at jeg gjorde det på Anton Juuls board, fordi mit bræt var røget i vandet... Jeg lavede den 2 gange, og det var en super fornemmelse jeg havde indeni da den endelig var i kassen.

Vinderspørgsmålet:

Fra Simon: "hvis du skulle ud og skide, hvad ville du så vælge at læse i?"
 
CR:
Når jeg er ude og skide, så læser jeg ikk'. Så chiller jeg bare, hehe... Men hvis jeg nu skulle vælge et blad, vil det nok være et godt skateboardblad, det ka' man aldrig få nok af...

 

Du kan se mere til Carstens projekter på CityfellazLeague.com og CFbulletin.
Til artikeloversigten

<
Carsten Rask interview

Kalender
Søg
Annoncer
Banner:74
Afstemning
Hvad vil du se mere af i vores blade?

 Interviews
 Checkouts
 Skate billeder
 Reportager
 Reklamer
 Impressions
 Flere pro skatere
 Mere i brevkassen!
 Færre pro skatere
Stemt i alt: 1827

Citatet
"Når man er fra Jylland går man ikke til bøssedoktorer"
- Mads Sand om fysioterapi
Kontakt
Online redaktør
Frederik Bengtsson

30 30 64 90

Annoncørinfo

Wdbm.dk udvikles og
drives af:
SUMOstudio
 
CMS website by SUMOstudio