2014 wunderbaum
 
ARTIKLER   GALLERIER   BLADENE   KALENDER   LINKS  

BLOGS:   ANTAGONISTEN   BLOGGAH   ISKØLIG BLOG   RAMOICAMO  
23.06.2008 / Skatecity Haderslev
Af: Morten Hansen
SkateCity Haderslev - en skatepark med 700 kvadratmeter skatehal og 2600 kvadratmeter udendørs streetplaza - er ved at blive en realitet. Manden bag projektet - Morten Hansen - fortæller her om idéen.

SkateCity Haderslev bliver en realitet


Siger navnet SkateCity Haderslev dig noget?

Navnet SkateCity var fra foreningens start i oktober 2004 udtryk for en vision – Visionen om en by med et hus, hvor skateboarding, streetkulturen og byrumsidrætten har de ultimative vilkår for at dyrke livsstilen. SkateCity er nu med Haderslev Kommunes godkendelse kommet et kæmpe skridt nærmere en realisering, og efter planen vil de første mursten blive lagt i foråret 2009.

Som skater kan du se frem til over 700 m2 indendørs minirampe bowl, og udendørs finder du mere end 2600 m2 beton street plaza med inspiration fra bl.a. Barcelona, DC Skateplaza med et stænk af park. Bygningens vægge hælder som banks og kan skates, streetbasket areal og tribuner indendørs kan skates, og i det hele taget vil arkitekturen præges så bygningselementer, tribuner og bi-arealer er skateable.

Skateparken er kernen i et stærkt koncept som også indeholder funktioner som undergrundsspillested med café/bar/shop, øvelokale containere, multimedieværksted, boulder og klatrevægge, multifunktionelt streetbasket areal og en stærk projektkultur, som giver en masse muligheder for at stifte samarbejde og lave projekter.

At vi i dag står med SkateCity, godkendt af kommunen, med det det har udviklet sig til igennem næsten 4 års arbejde er lidt surrealistisk, selv for den flok skatere som har arbejdet med projektet. Det er blevet så meget bedre end vi nogensinde havde turdet håbe på, og det har lokale og anlægsfonden, embedsmændene i Haderslev kommune, lederen af det lokale Kulturhus Erik Koch, Rambøll Haderslev, Cebra arkitekterne en masse andre som selv ved hvem de er, en stor andel i. De troede på vores store planer og har alle givet en uvurderlig hånd med på vejen, også når der ikke lige var penge i kassen.

Som skater er jeg bare træt af at skulle tage til København, Malmø og Hamborg for at få noget ordentligt at skate på. Inden længe er lidelser om forfærdelige ramper og lange vintre med regn, sne og våde veje, hvor sommerens udbytte på skateboard var ødelagt og skulle opbygges på ny, fortid i Haderslev. En situation som er et godt billede på de flaskehalse der har besværliggjort dagligdagen for skatere generelt, men især når man bor lidt udenfor storbyen.

At få faciliteter der vender hele denne situation på hovedet vil have uvurderlig betydning og jeg håber at andre bliver inspireret til at tage kampen med kommuner og myndigheder op. En fremtid med et regionalt streetmekka i Haderslev, Århus, Ålborg, Odense og København der ligesom Copenhagen Skatepark tager ansvar og er midtpunkt for organisation, udvikling, faciliteter og aktiviteter, vil for alvor være en model der kunne sætte skub i skatemiljøet. Og så uden at være afhængig af en forening i hver flække der bare vil have noget at skate på. Bare se på hvad William Frederiksen og københavnerbanden har fået udrettet siden Copenhagen Skatepark blev opført. De har været forbilleder for os i Haderslev på mange måder.

Efter 4 års arbejde med kommuner, sidder jeg og griber mig selv i at kalde dette fænomen en selvorganiseret sundhedsnomade, med regionale fyrtårne hvor arkitekturen fremmer fysisk bevægelse og spontane møder. Så lige en lille advarsel. Hvis du skal lave tricks og især hammers i de kommunale korridorer, så pas på, det er ikke uden bivirkninger, men det kan åbenbart give pote hvis du sætter den. ?


SkateCitys mantra - Bones heal - Chicks dig scars - Pain is tempoary - GLORY IS FOREVER – så gå nu ud og gør det ordentligt i stedet for at fedte rundt med det.

Hold øje med Wunderbaum for mere SkateCity nyt.

Mvh


Morten Hansen og SkateCity Haderslev

Ps. Sidder du med 8-10 mio. kr. som du gerne vil bruge på et godt projekt så kontakt venligst Morten Hansen fra SkateCity. Mindre kan også gøre det.

 
Til artikeloversigten

<
Skatecity Haderslev

Kalender
Søg
Annoncer
Banner:74
Afstemning
Hvad vil du se mere af i vores blade?

 Interviews
 Checkouts
 Skate billeder
 Reportager
 Reklamer
 Impressions
 Flere pro skatere
 Mere i brevkassen!
 Færre pro skatere
Stemt i alt: 1788

Citatet
"Når man er fra Jylland går man ikke til bøssedoktorer"
- Mads Sand om fysioterapi
Kontakt
Online redaktør
Frederik Bengtsson

30 30 64 90

Annoncørinfo

Wdbm.dk udvikles og
drives af:
SUMOstudio
 
CMS website by SUMOstudio