2014 wunderbaum
 
ARTIKLER   GALLERIER   BLADENE   KALENDER   LINKS  

BLOGS:   ANTAGONISTEN   BLOGGAH   ISKØLIG BLOG   RAMOICAMO  
04.05.2007 / Lords of Horsetown
Af: Per And
Horsens kunne sidste år glæde sig over at deres nye pool var færdig. Under indvielsen fik de besøg af Nugga, som - til deres store overraskelse og forundring - stjal mikrofonen og overtog showet.

”Ikke så længe jeg kan holde en mikrofon” sagde han for sig selv. Han tændte endnu en smøg imens han desperat forsøgte at finde et anstændigt stykke musik på bilradioen. Den statiske skratten blev kort afløst af en violin, så en kvindelig nyhedsoplæser, så et debatprogram. Igen landede søgeren på en tam popkanal. Det kunne også være ligemeget med musik, snart ville den amerikanske benzinsluger svæve ind på parkeringspladsen ved hans destination. Danmarks første rigtige pool. ”Horsens” vrængede han. Alt talte for at landets første rigtige pool burde have været bygget i København. Så havde han også sat sit navn på projektet meget tidligere. Nu var han tvunget til at køre tværs over landet for at snige sig ind. Havde de måske været landet rundt med en minirampe? Kunne de aske en smøg på halvanden meters afstand? Havde de hypet hele Roskilde op til en high air konkurrence i verten? Nej! Det var ham der havde stået for det. Ingen kunne sætte liv i publikum som ham, og han ville ikke lade dette event gå dødt.

Den lokale ildsjæl Thor havde stablet et tvivlsomt areal på benene for tre år siden, og lige siden havde han drømt om at fuldende den lille skatepark med en betonpool. Kommunen havde været villige til at hjælpe, da de alligevel havde sat penge af til et kvarterløft, men ingen entreprenører havde turdet at tage opgaven. Han havde søgt hjælp hos Søren Enevoldsen, der – efter halvandet års søgen – havde fundet et firma, med speciale i isbjørnehuler af beton. Søren havde tegnet, fortalt og fulgt projektet til dørs. Nu lå den her så, som en lille grå nyreformet oase, midt i den kulsorte asfalt. Frisk beton og jomfruelig poolcoping med fine gule fliser nedenunder. Et sandt vidunder til en samlet værdi af en halv million kroner. De sidste tre dage siden hegnet om poolen blev fjernet, havde ældre skatere fra nær og fjern været på besøg for at skate den. Enkelte havde været der hver dag.

Mange af dem havde ellers holdt en pause fra boardet. Man fik jo andre interesser med tiden. Konen, børnene, jobbet, kolonihaven, online poker. Fristelserne var utallige. Pludselig var Independent bogen dukket op. De gamle billeder havde fået det til at krible i fødderne på de fleste. Dog havde de ikke alle trukket i deres forvaskede neonfarvede bermudashorts lige da den kom. Nogle af de gamle drenge skulle bruge en større gnist til at tænde den døende ild. Men da Dogtown & Z-Boys kom, var der ingen vej tilbage. Den purunge Alva kunne få den skjulte transitionscarver frem i enhver og selv nybegynderne havde fået mere smag for buerne.Nu havde de gamle drenge været nede i den lokale og købe nye poolskuder. Bagefter havde de været hjemme at bore huller til rails og finde beskyttelsesudstyret frem fra skabet. Punken var tilbage, vel at mærke i en noget mere udvandet og mainstream udgave, men den var der, og de unge mennesker havde købt den til fuld pris. Jo mere de kunne ligne den ultimative splejsning imellem en junkie og en surferboy, jo bedre. Men det var ganske irrelevant, for sjælen var tilbage og de gamle drenge var tilbage! Her stod de så til indvielsen. Klar til at fyre den af, ligesom i de gode gamle dage i Sminge. Thor begyndte at takke murerne, arkitekten og de fremmødte, men pludselig stoppede han op. Hvad var dog det for en larm?

Rasmus styrede den store vogn ind på p-pladsen, greb sit skateboard fra passagersædet og satte i fuld spurt imod poolen. Omgivet af tavse tilskuere og et røgslør fra de små stykker tarm på grillen, stod den lokale initiativtager målløs. Det havde han alligevel ikke regnet med. ”Jeg er kommet for at redde dit arrangement” sagde Rasmus til ham og hev mikrofonen ud af hans hænder. ”Velkommen til Horsens YEAH!!!” råbte han. Ikke bare til de fremmødte, men også til sine medbragte 20.000 imaginære publikummer. ”Jeg skal vise dem hvordan man laver et godt show” tænkte han. ”Det I ser her er danmarks første pool. Den er ligesom dem skateboardings grundlæggere i sin tid tømte for klorvand og skatede deres spæde sessions i. Vores første mand i dag, er kommet langvejs fra. Han hedder Jesper Svenningsen og han er klar til at droppe in.”

Hr. Svenningsen havde ikke fået nogen opvarmning, men pludselig følte han heller ikke at han havde brug for det. Han droppede in og ramte transitionerne de helt rigtige steder. Først fik den friske coping et par grinds, og så gik turen over hippen. Men balancen snød ham på vej ned. ”Hvis vi tæller ned, så laver Jesper den for os.” skreg Rasmus i mikrofonen, imens han svingede med armen. Hr. Svenningsen droppede in igen, carvede rundt, fik fart på og fløj over hippen. ”Yeeeeeehaaaaw!” spyttede Rasmus. ”Tjek, tjek, tjek, næste mand, det er mig selv”.

Så droppede Rasmus ned i poolen, lavede den legendariske nuggaflip over hippen, skatede den lave ende som en minirampe i et par minutter, og blev så afløst af den unge transitionshaj Peter Stege fra København der bragede igennem og lavede pivot fakie over lyset i den dybe ende. Så var slaget igang. Aldersforskellen var til at tage og føle på, men alle de fremmødte var lige ivrige efter at give poolen en ordentlig omgang.

”Min mission er fuldført.” tænkte Rasmus, smed mikrofonen over til Thor og sprang ind i asfaltmonsteret. Han trådte speederen i bund og tordnede mod motorvejen. Kursen var atter sat mod København. Det skulle blive en travl sommer, med mange pros på besøg og den slags kunne ikke overlades til andre end Hr. Dansk Skateboarding.
Til artikeloversigten

<
Lords of Horsetown

Kalender
Søg
Annoncer
Banner:74
Afstemning
Hvad vil du se mere af i vores blade?

 Interviews
 Checkouts
 Skate billeder
 Reportager
 Reklamer
 Impressions
 Flere pro skatere
 Mere i brevkassen!
 Færre pro skatere
Stemt i alt: 1741

Citatet
"Det er faktisk rigtigt nice at holde på en negerdildo!"
- Marc Andresen
Kontakt
Online redaktør
Frederik Bengtsson

24 90 90 20

Annoncørinfo

Wdbm.dk udvikles og
drives af:
SUMOstudio
 
CMS website by SUMOstudio